İstanbul - Akfen Holding’in kurucusu olduğu Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Akfen Yenilenebilir Enerji’nin finansman desteğiyle hayata geçirdiği "Dijitaldeki Ayak İzimiz" projesiyle kırsal bölgelerde yaşayan kadın ve ailelerini dijital dünya konusunda bilinçlendirmeye devam ediyor.

Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu Logitech G, oyun tutkunlarını Logi PLAY DAYS'de buluşturdu

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl Türkiye genelinde 18 ilde ve 27 farklı lokasyonda yer alan güneş, rüzgar ve hidroelektrik santralleri çevresinde yaşayan kırsal bölgedeki kadınlara dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı konusunda eğitimler veren TİKAV, haziran eğitimlerini tamamladı.

Haziran Ayı Eğitimleri Tamamlandı

Projenin haziran ayındaki eğitimleri, Konya’nın Sarayönü ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi, Konya Ereğli Zengen köyü, Kayseri’nin Yahyalı, Sivas’ın Gemerek ilçeleri, Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Kusurat köyü ve Amasya’nın Kütü köyü Boyalı mevkiinde gerçekleştirildi.

Eğitimlerde kırsal bölgede yaşayan kadınlar ve aileleri, dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı konusunda bilinçlendirildi. Ayrıca bilinçsiz kullanımın yol açabileceği hukuksal, sosyal, fizyolojik ve psikolojik sorunlar ele alındı. Program kapsamında, bilişsel suçlar, psikolojik, fiziksel, sosyolojik ve kültürel sorunların önüne geçilmesi konusunda da bilinçlendirme eğitimleri verildi.

Katılımcılara Sertifika Takdimi

Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara proje kapsamında sertifikaları takdim edildi. Kasım ayına kadar sürecek olan proje kapsamında, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait 27 lokasyonda gerçekleştirilecek seminerlerle katılımcılara dijital dünyada güvenli şekilde var olmanın yolları anlatılarak, kadınların ve ailelerinin bilinçlendirilmesi sürdürülecek.

Dijital Çağın Getirdiği Zorluklara Karşı Farkındalık

TİKAV ve Akfen Yenilenebilir Enerji'nin desteğiyle yürütülen proje, dijital çağın getirdiği zorluklara karşı toplumsal farkındalık yaratmayı ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların bu konuda bilinçlendirilmesini hedefliyor. Proje ile kırsal kesimde yaşayan kadınların dijital dünyada güvenli ve etkin bir şekilde var olmalarına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: aa