Ortahisar Belediyesi, çevre bilincinin artırılması ve atıkların doğru şekilde yönetilmesi amacıyla kamu kurumları, özel kuruluşlar ve eğitim kurumlarına yönelik "Sıfır Atık" eğitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor.
Son olarak İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nden çevre mühendisi Ezgi Kazan ve Kuzey Entegre Atık'tan çevre mühendisi Esra Aydın, TED Koleji'nde öğrencilere ve öğretmenlere atıkların geri dönüştürülmesi, ayrıştırılması, çevreye zararları ve nasıl toplanması gerektiği konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.
Çevre mühendisi Ezgi Kazan, yaptığı sunumda, uygun atık yönetiminin çevre kirliliğini önlemede temel bir adım olduğunu vurgulayarak, atıkların doğru şekilde toplanması ve ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Özellikle bitkisel atık yağların lavabolara dökülmemesi gerektiğini belirten Kazan, bu uygulamanın deniz ve içme suyu kirliliğini engellediğini ifade etti.
Ayrıca, atık piller, kartuşlar ve tonerler gibi elektronik atıkların da özel olarak toplanması gerektiğini vurgulayan Kazan, bu atıkların içinde bulunan kimyasalların çevreye zarar verebileceğine dikkat çekti. Ülkemizde artık atık pillerin geri dönüştürüldüğünü ve bu konuda tesislerin bulunduğunu belirten Kazan, vatandaşları atık pilleri gelişigüzel çöp kutularına atmak yerine geri dönüşüm noktalarına bırakmaları konusunda teşvik etti.
Ortahisar Belediyesi tarafından bugüne kadar toplam 35 kamu kurum ve kuruluşu ile özel kuruma "Sıfır Atık" eğitimi verildiği bildirildi. Bu eğitimlerin devam edeceği ve çevre bilincinin artırılması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.
Sıfır Atık projesi kapsamında yapılan eğitimler hakkında detaylı bilgi almak için Ortahisar Belediyesi'nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.