İSTANBUL (AA) - Islamic Finance Briefing, Türkiye'deki ilk toplantısını Albaraka Türk ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, katılımcılar, Türkiye'nin küresel İslami finans sektöründeki yeri ve önemi hakkında görüşlerini paylaştı.

İslami Bankacılık ve Sukuk alanındaki faaliyetlere dair global ölçekli analizler paylaşmak, gelişmeleri ve fırsatları masaya yatırmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyon, ulusal ve uluslararası düzeyde analistleri, yatırımcıları, kurumları ve temsilci kuruluşları bir araya getirdi.

Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye'deki ilk Islamic Finance Briefing toplantısına genel müdürlük binasında ev sahipliği yaparken, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Moody's Ratings iş birliğiyle düzenlenen toplantıya, Türkiye'de ve dünyada faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, Türkiye'nin ekonomik görünümü, küresel ve yerel bağlamda ortaya çıkan trendlerin etkisi, Sukuk piyasasının performansı ve İslami finansın geleceği hakkında veri ve görüşlerini paylaştı.

Yapı Kredi Leasing'den 50 milyon avroluk kredi anlaşması Yapı Kredi Leasing'den 50 milyon avroluk kredi anlaşması

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Malek Temsah, "Katılım bankacılığının Türkiye'deki öncüsü olarak toplantının en önemli mesajlarından biri, ülkemizin İslami finans alanında dünyada en hızlı büyüyen ülke olarak kabul edilmesiydi. İslami finansın ülkemizdeki tüm değerli temsilcileriyle birlikte, Türkiye ekonomisinin küresel gücüne katkı sağlamanın gururunu paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar, Islamic Finance Briefing'in, yerel ve uluslararası finans kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getiren, yatırımcıları doğru yönlendirmeyi amaçlayan çok önemli bir toplantı olduğunu vurguladı.

Çınar, dünyada benzeri olmayan bir modele sahip olan bu organizasyon sayesinde sektörün tüm paydaşlarını ilgilendiren finansal bilgilere doğrudan uzmanlarından ulaşabildiklerinin altını çizdi.

İslami finans sektörüne ilişkin çok taraflı bir tartışma gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Çınar, "Öne çıkan gelişmeleri hem kredi uzmanları hem de sektörün uygulayıcıları perspektifinden analiz ettik, güncel konuları ele alarak genel resme baktık ve gelecek gündemlerimizi paylaştık." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: aa