İSTANBUL (AA) - AstraZeneca Türkiye'nin çeşitlilik ve kapsayıcılık projeleri, "Yılın İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası" ve "Çeşitlilik ve Kapsayıcılıkta Başarı" kategorilerinde iki ayrı ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, AstraZeneca Türkiye, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımıyla hayata geçirdiği "Benim Adım İnsan" ve "Yaşayan Kütüphane: Kitabı Kapağına Göre Yargılama!" projeleriyle Stevie International Business Awards'ta (Stevie Uluslararası İş Ödülleri) ödül almaya hak kazandı.

"Benim Adım İnsan" projesi, "Derya ve Deniz Hayallerinin Peşinde" isimli dijital çocuk hikaye kitapları serisiyle "Yılın İletişim ve Halkla İlişkiler Kampanyası-Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık" kategorisinde, "Yaşayan Kütüphane" projesi ise "Çeşitlilik ve Kapsayıcılıkta Başarı" kategorisinde bronz ödül kazandı.

Trabzon'da KOBİ'ler için ihracatta dijitalleşme eğitim programı düzenlendi Trabzon'da KOBİ'ler için ihracatta dijitalleşme eğitim programı düzenlendi

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Itır Erhart ve Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Hacısoftaoğlu danışmanlığında İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki BilgiGender işbirliğiyle sürdürülen "Benim Adım İnsan" projesi kapsamında ücretsiz yayımlanan “Derya ve Deniz Hayallerinin Peşinde" kitap serisi, 7-10 yaş grubundaki çocuklara toplumsal cinsiyet eşitliğini ve önemini anlatmak amacıyla hazırlandı.

- "Çeşitliliğin, eşitliğin ve kapsayıcılığın temel alındığı bir ortam"

Macenta Yayıncılık tarafından yayımlanan kitaplarda ünlü isimler, Derya ve Deniz karakterlerine dikkati çekerek herkesin istediği mesleğe ya da hobiye sahip olabileceğinin altını çiziyor.

Şirketin "Yaşayan Kütüphane: Kitabı Kapağına Göre Yargılama!" isimli projesinde ise kütüphanenin kitapları insanlardan oluşuyor.

Yaşayan Kütüphane'de bulunan kitap başlıkları, sıklıkla kendilerine karşı önyargıyla yaklaşılan, sistematik bir şekilde ayrımcılık ve sosyal dışlanmaya maruz kalan gruplardan seçiliyor. Kitap başlıklarını temsil eden kişiler, düzenlenen kurum içi oturumlarda okuyucularla (katılımcılar) diyalog kurmak için bir araya geliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Eczacı Serkan Barış, çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılığın kurum kültürlerinin merkezinde yer aldığını belirterek, projelerin bu anlayışlarının somut yansıması olduğunu belirtti.

İki projenin ödülle takdir edilmesinin sadece kendileri için değil aynı zamanda bu projelere inanan ve destek veren tüm paydaşların ve çalışanların da gurur kaynağı olduğunu aktaran Barış, "Yenilikçi yaklaşımlar ve fikirler geliştirebildiğimiz, çeşitliliğin, eşitliğin ve kapsayıcılığın temel alındığı bir ortam oluşturmaya büyük önem veriyoruz. Bu ödüller, şirketimizde olduğu kadar toplumumuzda da çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konularında farkındalığı artırma yönündeki kararlılığımızın da bir göstergesi." ifadelerini kullandı.

Kaynak: aa