Akbank, KOBİ'lerin sıkça kullandığı uygulama ve platformlara kolayca entegre edilebilen yeni ticari kredi başvuru altyapısını hayata geçirdi.
Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre, geliştirilen bu yeni altyapı, e-ticaret pazaryerleri, entegratörler, ERP ve ön muhasebe platformları gibi üçüncü parti uygulamaların kullanıcıları olan KOBİ'lere önemli kolaylıklar sağlıyor. KOBİ'ler, bu uygulamalar üzerinden ticari kredi başvurularını yapabilecek ve kredi sonuçlarını anında takip edebilecekler.
Onaylanan kredi başvuruları sonrası KOBİ'ler, Akbank kanallarına yönlendirilerek hızlı ve kolay bir şekilde ticari kredi ürünlerinden yararlanabiliyor. Bu entegrasyon projesi, aynı zamanda ilgili platformlara da hizmet çeşitliliği sağlama avantajı sunuyor. İlk kez Akbank müşterisi olacak KOBİ'ler de uzaktan müşteri edinimi süreciyle hızlıca bu hizmete ulaşabiliyor.
Akbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, Türkiye girişim ekosisteminin ülkenin ekonomik büyümesi ve sürdürülebilir kalkınması açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. KOBİ'ler, start-up’lar ve diğer girişimcilerden oluşan bu ekosistemi desteklemenin önemine vurgu yapan Oğuz, şunları söyledi:
"Girişimlerin kuruluş aşamasından globale açılımına kadar tüm aşamalarında özel ihtiyaçlarına yönelik uçtan uca çözümlerle yanlarında yer alıyoruz. Bütünsel bir bakış açısıyla sadece finansal çözümlerimizle değil, verimli iş süreçleri yönetiminden müşteri memnuniyetinin artırılmasına, pazarlama ve satış kanallarının çeşitlendirilmesinden işletme maliyetlerinin azaltılmasına kadar geniş bir çerçevede rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de sunuyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz ticari kredi başvuru entegrasyonu ile de KOBİ'lerin işlerini yürüttüğü platformlarda konumlanmayı hedefleyerek onların hız, kolaylık ve esneklik ihtiyacına yanıt sunuyoruz. KOBİ'lerimizin finansmana erişimini kolaylaştıran ve cazip fırsatlar sunan ürünlerimiz ve hizmetlerimizle KOBİ'lerin yanında olmaya devam edeceğiz."
Akbank’ın yeni ticari kredi başvuru altyapısı, KOBİ'lere işlerini daha verimli yönetme ve finansmana erişim süreçlerinde büyük kolaylık sağlayacak yenilikçi bir adım olarak öne çıkıyor.